mandag 25. januar 2010

INFIELD LIMA 2010

Å ta bussen fra La Paz til Lima tar ca. 26 timer, men man må minst legge til 6 timer for den uorganiserte kulturen. Dette vil si at vi, Ingvild og meg, måtte ta buss i 32 timer fram og tilbake til Lima, Peru denne uken - vi skulle nemlig på Infield.
Jeg skal ærlig innrømme at den bussturen, tur-retur, er noe av det morsomste jeg har gjort i løpet av mitt opphold i Sør-Amerika. Ingvild var spysjuk på vei bort, og jeg var spysjuk på vei hjem. Det var lite søvn, alt for høyt volum på de dårlige spansk-dubbede filmene, og et busstoalett som luktet verre enn noe jeg før har vært borti. Dette høres jo ut som en skikkelig fysisk påkjenning, og det skal jeg lett skrive under på at det var, men det er rart hvor gøy man kan ha det med at ting er litt kjipe.
Bussturen ble fort glemt når vi møtte alle de andre ACT NOW studentene som jobber i Sør-Amerika, i tillegg til ettåringen Eirk og lærer Harald. Vi hadde en fantastisk uke sammen i Lima. Vi bodde på et kloster, og vi hadde mange gode samtaler og har fått igang forbredelsene på hvordan det blir å komme hjem.
Siril, Lima
Anette, Iquitos
Katrine, Lima og Ingvild, La Paz
Poesi- og salsaaften for pensjonistene i Lima
Jeg skal innrømme at Infield gikk hardt utover den fysisike helsa, etter den bussturen hjem, men jeg er mer klar enn noen gang for å være fattigdomsbekjemper.

6 kommentarer:

 1. litt av busstur-lykke til vidre i LaPaz.
  stor klem fra mamma

  SvarSlett
 2. DIGG..du får a testa deg på diverse områder bror! jeg for min del ligger til seng med den samme sykdommen, men takk og lov så slipper jeg å sette meg på no buss med spanskdubbede filmer.

  SvarSlett
 3. Joffe, nå har jeg nytt om Jean Pascal! Jeg har nemlig pratet med ham i telefonen i dag, sånn helt plutselig. Han bor for tiden i Kribi (aner ikke hva han gjør der), og til min store overraskelse har han fått brevet ditt (jeg ga det til en som sa han kjente ham i begynnelsen, og har i ettertid vært ganske sikker på at det egentlig ikke var det lureste å gjøre). Han var kjempeglad for det, og syntes det var så utrolig koselig. Jeg skulle hilse veldig masse! Han kommer til Ngaoundéré i februar, sa han, fordi med den gruppen din onkel tar med seg hit, kommer hans tidligere vertsmor (eller noe).

  Så det var siste nytt... Ellers håper jeg du har kommet deg etter infield og busstur! Hehe:) Stå på videre, du gjør en flott jobb!

  SvarSlett
 4. Oi Oi !!! Stakker venner mine!!!

  I met Eirik at Hald today and he told me about that too. :D It was also funny to hear that.
  Did you get my gifts ? :P funny gifts from me!!!

  See you soon !!

  SvarSlett
 5. Så bra at du er klar for å bli fattigdomsbekjemper! RE:ACT(Strømmestiftelsens nyoppstarta ungdomsorganisasjon) tar deg og engasjementet ditt hjertelig imot!!:D
  Lykke til med den siste tida- nyt den, den går altfor fort!

  SvarSlett
 6. Utrolig arti å lese, Joffe !
  Du gjør en kjempejobb!!
  -Annem k :o)

  SvarSlett