søndag 14. mars 2010

GJESTEBLOGGER!!!

Da er en uke tilbakelagt i La Paz. Denne byen er kaotisk og fantastisk på samme tid. En ting de godt kunne ha spart seg for er alle de løse hundene. Jeg har enda ikke klart å bli venn med de, selvom John sier at de ikke er ute etter å ta meg, noe jeg føler sterkt når de lusker rundt meg. Det er en opplevelse å besøke John som nesten har blitt en bolivianer. Han ser bare rart på meg når jeg drar fram håndspriten eller når jeg ser meg for 100 ganger før jeg går over veien eller når jeg ikke vil drikke te med masse fluer i. Han snakker spansk som en helt, og hans bestevenn er en gutt som bor på gata. Det går ikke ann å ta seg en tur i La Paz sentrum uten at det dukker opp gatebarn som roper John.
I fire dager var jeg i barnelandsbyen til Alalay, hvor John har jobbet i 4 1/2 måneder. Han jobber i et av husene hvor det bor 20 gutter i alderen 12-15. Det er vanskelig å ta innover seg historiene til disse guttene og de andre barna på Alalay.
På fredag ble vi invitert på middag til Claudia Gonzales, en skjønn dame som flyttet ut fra sin rike familie som attenåring for å bo på gaten med en gruppe gatebarn. Ingen hadde troa på det hun gjorde, men det engasjementet hun har for gatebarn har utviklet seg til å bli et stort prosjekt som tilsammen har hjulpet 35.000 gatebarn. Det var veldig inspirerende å snakke med henne og oppleve dette engasjementet. 10 % av befolkningen i Bolivia er gatebarn og blir behandlet verre enn løshundene.
Det har gått inn på meg å møte barn som har hatt en oppvekst bestående av vold, misbruk, mindreverd, dop, forferdelige familieforhold, en hverdag på et fortau og en hverdag uten å oppleve eller forstå hva kjærlighet og omsorg er. På Alalay prøver de å gi barna alt de har gått glipp av, og gi de en ny start på livet.

3 kommentarer:

 1. Hei!!Sterkt å lese om alle dine inntrykk..hils John Fredrik..han er helt sikkert kjempestolt og lykkelig av å ha besøk av storesøstra si!!

  SvarSlett
 2. Hallo Therese og John Frederik.
  Det er en så fremmed verden at det er nesten vanskelig å forstå.Jeg er veldig glad for,og stolt over at dere er opptatt av mennesker som ikke lever på livets solside.Gleder meg til å høre mer når dere kommer hjem, begge to.
  Ønsker dere Guds Fred midt oppi alle tragediene.
  Kos dere denne uka dere har ferie begge to. i går så jeg bilder av salt ørken.her er det tid for middag.Klem fra tante Berit

  SvarSlett
 3. hei mine to supre søsken!
  er ikke lett å forstå åssen noen kan behandle barn på den måten! helt forferdlig!

  bra du koser deg hos lillebror tess:) gleder meg til å se bilder når du kommer hjem!
  gla i dere <3
  klem fra søster

  SvarSlett