fredag 26. mars 2010

Er det lillesøsteren din?

Med den svette panneluggen taktfast svingende foran øynene på den svingete veien, klasket hun til det lille barnet hun hadde på fanget. Den gråtende bylten datt ned fra fanget, og landet rett ned i fanget mitt.
Etter en intensiv uke på Alalay som startet med besøk av Hans Jakob, og som endte i den verste spysjuken jeg noen gang har vært utsatt for. Når jeg satt i siste buss på vei hjem, etter to bytter, var jeg mer enn noensinne klar for å hoppe rett i seng. Men når bylten plutselig havnet i mitt fang, kunne jeg ikke gjøre annet enn å ta henne opp i armene, idét den svette panneluggen svingte mot meg når den lille jenta vendte meg ryggen.

Jeg prøvde å trøste den lille bylten med de rød bollekinnene, mens den andre jenta så stygt på meg.
"Er det lillesøsteren din?" spurte jeg mens jeg prøvde å finne øynene under den svette panneluggen.
"Gi meg tilbake datteren min!" svarte hun skrapt.

Jeg la den fargerike bylten tilbake i fanget til den skremmende unge moren, men klarte ikke å ta øynene vekk fra de mørke øynene. Hun stirret tilbake med noe som lignet hat i blikket.
"Hva ser du på meg for?"
Jeg snudde meg fort bort, og så at jeg hadde kjørt fordi min gate. Jeg hoppet fort av bussen og gikk hjemover. Tanker og bilder strømmet inn i hodet. Skulle jenta hjem til en far som slår, eller kanskje hun ikke skulle hjem i det hele tatt? Kanskje hun skal på jobb i natt, med bylten på ryggen?
Jeg så for meg den svette panneluggen som skjulte de mørke øynene i de verste situasjonene jeg kunne komme på, og viste at sannsynligheten var svært stor for at hun befant seg i en av dem.

1 kommentar:

  1. God bedring og lykke til med innspurten i LaPaz.
    Klem fra mamma

    SvarSlett