mandag 14. september 2009

Ikke som Alice..

Alle ACT NOW-deltakerne tilbrakte dagen på Strømmestiftelsens kontorer i Kristiansand idag. Vi fikk en grundig omvisning i lokalene, og et godt innblikk i hvordan organisasjonen drives. Vi hilste på sjefene i de forskjellige avdelingene, og de gav oss alle en liten smakebit på hva deres jobber går ut på. Det var veldig gøy å få se organisasjonen vi skal dra ut for fra insiden, og å få hilse på de som sitter på kontorene i Norge og legger alt til rette for at vi kan få ta del i dette utvekslingsprogrammet. Etter dette besøket er jeg enda mer oppmuntret til å gjøre en forskjell, og jeg fikk en enda sterkere ro for at jeg er på riktig sted dette året.
Jeg ble virkelig imponert over måten Strømmestiftelsen jobber. De har en virkelig gjennomtenkt strategi for hvordan de vil nå sin visjon om "En verden uten fattigdom", og det er et privilegium å få være en del av dette arbeidet.

"if you don't know where you're going, any road will take you there" sier Alice i Eventyrland. Hun mener at hvis ikke man vet hvor man skal når man står opp om morgenen blir det en bra og eventyrfyltdag uansett, og man kommer ditt man vil uansett hva man gjør.
Sånn fungerer ikke bistand; det er ikke et eventyr, det er et arbeid med et klart mål. Vi på ACT NOW er ikke som Alice eller som vanlige dumme sauer

2 kommentarer:

  1. Hei John!
    Så kult du skal til Bolivia:) Hvor i landet er det du skal? Var i Bolivia sist jul, er veldig spennende :) Hva skal du der?
    Hilsen Martine Bore:)

    SvarSlett
  2. Hei Martine!
    Etter å ha vært en måned i Peru for å lære spansk drar jeg til La Paz for å jobbe på et barnehjem - Alalay Aldeas.
    Hva gjorde du i Bolivia?

    SvarSlett