onsdag 7. oktober 2009

Et skritt nærmere virkeligheten

Språkkurset her i Lima er i nå i gang og vi har skole fra mandag til lørdag. Vi har flere forskjellige fag, og lærer både om peruansk kultur og historie, grammatikk og å bruke språket i praksis. Dette går egentlig veldig bra, selv om jeg merker at det tar på, vi lærer jo ikke bare når vi er på skolen, men absolutt hele dagen. Jeg tenker spansk hele tiden og maskineriet mates med nye ord dagen lang.
Hver onsdag er vi på visita med skolen, og da besøker vi et av prosjektene Strømmestiftelsen støtter i områdene rundt Lima. I dag gikk turen til Ventanillos, et ganske lugubert strøk i utkanten av Lima. Los invados bor der, de som invaderte Lima fra Andesfjellene. Mange fattige kom samtidig mot byen, men siden ingen hadde råd til å bo i sentrum bosatte alle seg utenfor og det ble dannet en pueblo, en form for landsby. Slike områder fins på alle kanter av Lima, men veldig få av de som bor inne i byen drar dit, for det er vist veldig farlig og mye kriminalitet der sies det. Dette området er ikke det verste, de hadde elektrisitet om asfaltveier, men det var et skritt nærmere virkeligheten for meg.
Prosjektet vi besøkte i dette området heter Tierra de Niños, barnas land, og det jobber med barn, unge og familier i vanskeligheter. Dette prosjektet gjør en viktig jobb med å utdanne barn og unge, og i å motivere familier til å samarbeide innad og til å gjøre det beste ut av den tøffe hverdagen. Det drives et program som hjelper over 200 familier, og vi fikk besøke en av disse familiene. Etter å ha fått hjelp fungerte de bedre sammen, og hadde nå fått innlagt vann.
Noe jeg husker spesielt godt fra denne dagen er en ting presidenten i organisasjonen sa: ”Folk her har Tver, kameraer og elektrisitet, men selv om den amrikanske innflytelsen er stor, er fattigdommen enda større!”
Overalt kan man få øye på produkter importert fra Nord-Amerika.
LG – Life’s Good. Nei, ikke for alle!

4 kommentarer:

  1. La mami de Ingvild.9. oktober 2009 kl. 01:15

    Hola! Que bueno!
    Kjempekjekt å lese det du skriver, og flotte bilder! Du er kommet til et fantastisk land og folk!
    Vi følger med dere videre.
    Que tenga un buen día!
    Saludos de la mami de Ingvild.

    SvarSlett
  2. ¡Hola, mucho gusto!
    Takk for det, godt aa vite at noen foelger med hjemmefra!
    Saludos

    SvarSlett
  3. Hei John Fredrik: Så fint du skriver! Spennende å følge med. Hilsen Rannveig

    SvarSlett
  4. Kult å lese, du har dreisen på å skriving!
    PS, LG er Sør-Koreansk, ikke Nord-Amerikansk:P

    Fetter Håkon

    SvarSlett